Αναγνώστες

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Online Shopping part1:how to shop!

Εδώ και αρκετό καιρό θέλω να κάνω μια σειρά από ποστ που να εξηγούν πως ακριβώς ψωνίζουμε από online sites του εξωτερικού ή και της Ελλάδας.Υπάρχουν πολλά στο διαδίκτυο φυσικά αλλά ποτέ δεν βλάπτει ακόμα ένα!Σε αυτό το ποστ θα σας εξηγήσω τη διαδικασία παραγγελίας-πληρωμής-παραλαβής και σε επόμενα θα σας αναφέρω διάφορα καταστήματα και την εμπειρία μου με αυτά!
Ας αρχίσουμε λοιπόν με τα πολύ βασικά!Στα καταστήματα του εξωτερικού ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε παραγγελία με αντικαταβολή/κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό όπως σε πολλά ελληνικά sites.Αυτό συμβαίνει επειδή τα δέματα του εξωτερικού στέλνονται με το απλό ταχυδρομείο ενώ στη χώρα μας κατά 90% η αποστολή γίνεται από εταιρεία κουριερ που εισπράττει τα χρήματα κατά την παράδοση.


Χρειάζεστε λοιπόν απαραιτήτως μια κάρτα για τις παραγγελίες σας.Το τι κάρτα θα επιλέξετε είναι βασικό για την ασφάλεια σας.Αρχικά να σας πω ότι συνηθως δέχονται τις πιστωτικές και σπάνια μια χρεωστική κάρτα.
Η διαφορά των δυο είναι οτι στην πιστωτική αγοράζεις ότι θες και πληρώνεις όταν σου έρθει ο λογαριασμός (δανείζεσαι ουσιαστικά τα χρήματα από την τράπεζα) ενώ στην χρεωστική έχεις συνδεδεμένο έναν λογαριασμό τραπέζης και "τραβάνε" το αντίστοιχο ποσό της αγοράς,είναι δηλαδή απαραίτητο να έχεις το ακριβές αντίτιμο στον λογαριασμό σου.
Οσον αφορα τις πιστωτικες υπαρχουν παλι δυο τυποι: η κλασσικη που ολοι γνωριζουμε και η προπληρωμενη πιστωτικη που εχει ενα συγκεκριμενο οριο αγορων και την "φορτιζεις" με οποιο ποσο θελεις εσυ και οποτε θελεις.Οι προπληρωμενες πιστωτικες (ειτε αυλες ειτε πλαστικες) ειναι η ασφαλεστερη επιλογη που εχουμε οσον αφορα τις διαδικτυακες αγορες καθως ακομα και σε περιπτωση που "χακαρει" καποιος τα στοιχεια σου η απωλεια που θα εχεις θα περιοριστει στο ποσο με το οποιο ειναι φορτισμενη η καρτα μας.

Η διαδικασια για να εκδοθει ειναι παρα πολυ απλη ανοιγοντας καποιον λογαριασμο στις τραπεζες που τις εκδιδουν.Δεν εχουν ολες αυτον τυπο της καρτας ενδεικτικα θα αναφερω τις τραπεζες Πειραιως,Κυπρου,Εθνικη,Eurobank,Hsbc κτλ.Η συγκεκριμενη καρτα βγαινει σε δυο τυπους: Αϋλη και πλαστικη,η κυριοτερη διαφορα τους ειναι οτι η πλαστικη μπορει να χρησιμοποιηθει και σε καταστηματα ενω η αϋλη απευθυνεται αποκλειστικα σε αγορες μεσω ιντερνετ.Για το ποια καρτα σας συμφερει και το τι αξιζει αποφασιζετε εσεις κανοντας μια ερευνα στις τραπεζες και φυσικα αναλογα το εισοδημα σας.Βασικο μειονεκτημα των απλων πιστωτικων ειναι οτι θελουν απαραιτητως εκκαθαριστικο της φορολογικης σας δηλωσης και για να εγκριθει πλεον η αιτηση σας ειναι σχετικα δυσκολο.Αντιθετα για τις προπληρωμενες πιστωτικες,ειδικα τις αϋλες η εγκριση και η εκδοση ειναι αμεση και δεν χρειαζεται συνηθως κατι παραπανω απο εναν απλο λογαριασμο.Για περισσοτερες λεπτομερειες μπορειτε να ριξετε μια ματια στις σελιδες των εταιρειων η κανοντας μια ερωτηση σε οποιοδηποτε καταστημα.

Εστω λοιπον οτι εχετε επιλεξει τι σας συμφερει και εχετε την καρτα στα χερια σας!Το πρωτο βημα που προτεινω για εξτρα ασφαλεια πριν κανετε οποιαδηποτε αγορα ειναι να δημιουργησετε εναν λογαριασμο στο paypal.com συνδεοντας την καρτα σας.Το paypal ειναι μια πολυ δημοφιλης υπηρεσια αποδεκτη απο το 90% των online καταστηματων μεσω της οποιας γινονται οι συναλλαγες χωρις να δινεις στον πωλητη τα στοιχεια της καρτας σου.Η διαδικασια ειναι πολυ απλη: μπαινεις στο paypal,δημιουργεις εναν λογαριασμο με το email που χρησιμοποιεις,βαζεις τα στοιχεια της καρτας σου και αυτο ηταν!
Απο εκει και περα οταν εχεις αποφασισει τι θα ψωνισεις και εισαι στη διαδικασια της ολοκληρωσης των αγορων επιλεγεις το paypal σαν μεθοδο πληρωμης και αυτοματα το καθε site σε μεταφερει στη σελιδα του paypal για να εγκρινεις τη συναλλαγη.

Εκτος του paypal ο αλλος τροπος πληρωμης ειναι να δινεις απευθειας τα στοιχεια σου στον πωλητη το οποιο βεβαια εχει ενα ρισκο οσο ασφαλες και να ειναι το site που αγοραζουμε καθως πολυ απλα γραφεις τα στοιχεια σου στο ιντερνετ και ολοι ξερουμε οτι μπορει να κρυβει κινδυνους.

Επισης πολυ σημαντικο ειναι να προσεξετε την τοποθεσια του καταστηματος που θα επιλεξετε για να μην εχετε απροοπτα με το τελωνειο.Εντος Ευρωπαϊκης Ενωσης δεν υπαρχουν δασμοι και επιπλεον χρεωσεις ανεξαρτητως ποσου αγορας,οποτε αγοραζοντας οτιδηποτε πχ απο την Αγγλια δεν εχετε καμια απολυτως επιβαρυνση λογω τελωνειου.Αντιθετα αν επιλεξετε κατι απο Αμερικη (που συμφερει γιατι το ευρω ειναι ακριβοτερο του δολλαριου) οι κανονισμοι οριζουν οτι αν η αξια του πακετου ειναι ανω των 20ε υπαρχουν χρεωσεις.Ωστοσο απο προσωπικη εμπειρια εχω κανει πολλες αγορες ανω των 20ε σχεδον ολες και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα.Μια γενικη φημη ειναι οτι αν η παραγγελια σας ξεπερναει τα 60ε τοτε ισως να εχετε προβλημα στο τελωνειο αλλα και παλι δεν μπορω να σας πω με σιγουρια αν ισχυει καθως οπως σας ειπα δεν ειχα ποτε προβλημα,αλλωστε παντα φροντιζα οι παραγγελιες μου να μην ξεπερνανε αυτο το ποσο.

Τελος,οταν φτασει το δεμα στα ελληνικα ταχυδρομεια η παραλαβη ειναι πολυ απλη: Συνηθως ο ταχυδρομος αφηνει το γνωστο χαρτακι-ειδοποιηση ωστε να το παρετε με την ταυτοτητα σας απο το κοντινο ταχυδρομειο η αν ειναι απο τους ταχυδρομους με τα μηχανακια το φερνει κατευθειαν στο σπιτι και το παραδιδει στα χερια σας αν σας βρει.Αν δεν σας βρει αφηνει και παλι το ειδοποιητηριο.

Αυτα προς το παρον και στα επομενα ποστ θα σας εξηγησω πως γινονται οι αγορες και θα σας πω για τα αγαπημενα μου καταστηματα.Ελπιζω να σας αρεσουν και να σας φανουν χρησιμες οι πληροφοριες που σας δινω.
φιλακια!


Υ.Γ.Μην ξεχνατε το διαγωνισμο μου εδω!!

39 σχόλια :

  1. Πολύ χρήσιμο ποστ.. Δεν το ήξερα το όριο των 20Ε από Αμερική!! Κάτσε να προσέχω από εδώ και πέρα χιχιχ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω γλυκια μου :) ναι τυχαια το ανακαλυψα αλλα δεν νομιζω οτι το κοιτανε πολυ οσον αφορα τα καλλυντικα.πιο πολυ για ηλεκτρονικα ειδη νομιζω ψαχνουν.

      Διαγραφή
  2. Δεν έχει τύχει να κάνω κάποια αγορά μέσω διαδικτίου αλλά το βρήκα πολύ εξαιρετικά ενδιαφέρον το ποστ σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστω!ναι ελπιζω να σου φανει χρησιμο γιατι το ιντερνετ εκτος απο τις απειρες δυνατοτητες που μας προσφερει κρυβει και καποιοιυς κινδυνους!

      Διαγραφή
  3. Αν και έχω ήδη κάνει αγορές online το άρθρο σου το βρήκα πάρα πολύ καλό, μπράβο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστω πολυ!Ηθελα απλα να υπαρχει μια τετοια καταχωρηση γτ πολλες κοπελες δεν γνωριζουν!φιλια!

      Διαγραφή
  4. Πάρα πολύ ωραία η ανάρτησή σου.Εγώ ξεκίνησα να κάνω αγορές μέσω ιντερνετ πριν από ένα μήνα.Και να αναφέρω και κάτι που δεν ξέρω αν το γνωρίζεις.Όταν έβγαλα προπληρωμένη κάρτα έβγαλα άυλη από την Εθνική.ήταν τόσο εύκολη η διαδικασία που ούτε εγώ δεν το πίστευα.Την βγάζεις κατευθείαν από το e-banking,ούτε στην τράπεζα δεν χρειάζετε να πας.Μόνη προυπόθεση να έχεις e-banking.ούτε χαρτιά ούτε τίποτα.Και βγαίνει εκείνη την ώρα δεν περιμένεις καθόλου.Επίσης να αναφέρω δεν ξέρω αν το θυμάσαι ότι όταν φτιάχνεις λογαριασμό στο paypal σου κρατάει ένα μικρό ποσό περίπου 1.50 ευρώ για ασφάλεια και σου τα επιστρέφει περίπου μετά από μια μέρα.
    Σόρρυ για το μεγάλο μύνημα απλά σκέφτηκα ότι θα ήταν χρήσιμο να τα αναφέρω!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι το εγραψα οτι ειναι πανευκολη η διαδικασια για τις αυλες καρτες.Αυτο για το ποσο του paypal ξεχασα να το αναφερω αν και νομιζω οτι ειναι 3ε για καθε καρτα που συνδεεις.Φιλακια!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα και μπράβο για τις χρήσιμες πληροφορίες!

    Αυτό που ισχύει για τις εκτός ΕΕ αγορές είναι ότι για ποσά άνω των 20 και έως 100 ευρώ υπάρχει περίπτωση να κληθείς να πληρώσεις ΦΠΑ 23%. Για πάνω από 100 ευρώ, εκτός του 23%, μπορεί να κληθείς να πληρώσεις και τέλη εκτελωνισμού(!) τα οποία υπολογίζονται όπως του έρθει του εκτελωνιστή. Προσωπικά, δεν έχω ξεπεράσει τα 100ευρώ σε παραγγελία και ποτέ δεν πλήρωσα κάτι παραπάνω. Νομίζω ότι δεν ασχολούνται για τέτοια ποσά. Αυτό που απασχολεί είναι μήπως προσπαθήσεις να αγοράσεις απέξω πιο ακριβά πράγματα (π.χ. φωτογραφική μηχανή ή Tablet) που όντως έξω είναι σημαντικά φθηνότερα.

    Μία μικρή σημείωση για τις χρεωστικές: αν κάνεις λογαριασμό στο Paypal δεν έχεις κανένα πρόβλημα με χρεωστική κάρτα (το χρησιμοποιώ χρόνια έτσι) και όπως είπες το Paypal είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για διαδικτυακές αγορές. Η διαφορά με τις προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες είναι ότι πληρώνεις συνήθως μια μικρή προμήθεια στην τράπεζα κάθε φορά που θέλεις να "φορτίσεις" την κάρτα σου. Για τις καθαρά πιστωτικές κάρτες, δεν το συζητώ, καλύτερα να τις αποφεύγουμε. Τα επιτόκια τους είναι πολύ ψηλά και καλύτερα να ακολουθούμε το ρητό "μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι σου".

    Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πρότεινα σε κανέναν "άπειρο" να χρησιμοποιήσει απευθείας την κάρτα του. Κάποιες σελίδες μοιάζουν επαγγελματικές αλλά δεν είναι. Με το paypal έχεις ήσυχο το κεφάλι σου ότι αν κάτι συμβεί, τα χρήματά σου δε θα τα χάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως οπως τα λες ειναι..Ο λογος που δεν τα εγραψα τοσο αναλυτικα ειναι οτι πχ για τις τραπεζες δεν ισχυει σε ολες το ποσο της φορτισης..το Paypal δεν ειναι 100% ασφαλες καθως εχουν συμβει και εκει περιστατικα.Μου αρεσε το comment σου συμπληρωσε το ποστ μου!φιλια

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο Stella, τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές.
      Να το πω διαφορετικά; Θα αγοράζαμε ποτέ από ένα μαγαζί με απρόθυμες πωλήτριες να μας εξυπηρετήσουν ή ανίδεες στο να μας πληροφορήσουν για τα προϊόντα τους; Όχι. Κάπως έτσι και στο internet. Αν δε σου έχουν συστήσει το μαγαζί άνθρωποι που έχουν ήδη αγοράσει, πρέπει να ψάξεις λίγο μόνος σου. Να επικοινωνήσεις μαζί τους, να τους ρωτήσεις κάτι, να δεις τι πολιτική επιστροφών έχουν, να δεις αν συστήνονται από άλλους καταναλωτές. Αν τα κάνεις αυτά, τότε σίγουρα δεν θα έχεις προβλήματα. Στα τελευταία 4-5 χρόνια που ψωνίζω διαδικτυακά, μία φορά είχα πρόβλημα με κατάστημα που έπρεπε να το κάνω ζήτημα στην Paypal και αποζημιώθηκα ευτυχώς. Αλλά μου έχει τύχει με αμερικάνικη εταιρία, να έχουν δεσμεύσει το ποσό στην κάρτα μου, τα πράγματα να έχουν περάσει 2 μήνες και να μην έχουν έρθει, να μην απαντούν πουθενά και να αναγκαστώ να διακόψω την κάρτα (αφού εννοείται τους ενημέρωσα). Μετά από ένα μήνα (3 το σύνολο) τα πράγματα ήρθαν (κάτι βερνίκια Essie τέλεια!). Προσπάθησα και πάλι να επικοινωνήσω μαζί τους για να τους πληρώσω αλλά τίποτα. Τελικά δεν πλήρωσα τίποτα (ήταν γύρω στα 100 ευρώ) και μου έμειναν και τα πράγματα!
      Αλλά για να μη φοβίζουμε τις κοπέλες, έχει σημασία και το τι ψάχνεις να αγοράσεις. Αν ψάχνεις Louis Vuitton τσαντάκι και το βρεις 25ευρώ και νομίζεις ότι έπιασες τζακ ποτ, είσαι γελασμένη. Είτε θα χάσεις τα λεφτά σου, είτε θα αποκτήσεις μια υπερτιμημένη μαϊμού. Από την άλλη, εκεί που θα πληρώσεις στο Μοναστηράκι 4-5 ευρώ για ένα charm για το κινητό σου, θα πάρεις το ίδιο από το ebay με 60 λεπτά, χωρίς μεταφορικά και στη πόρτα του σπιτιού σου.
      Προσοχή, σύνεση και θα βγείτε σίγουρα κερδισμένες.

      Διαγραφή
    3. πολυ σωστα ολα οσα λες,εχεις απολυτο δικιο!κι εγω ετσι σκεφτηκα και ειπα να κανω αυτα τα ποστ γτ υπαρχουν πραγματικα πολλες κοπελες οι οποιες δεν ξερουν και χαιρονται με καποιο μακ πχ απο το ebay γτ το πηραν παμφθηνα νομιζοντας οτι ειναι αυθεντικο.

      Διαγραφή
  6. Πολύ καλή και κατατοπιστική η ανάρτησή σου, ειδικά για τα νεότερα κορίτσια που τώρα ξεκινούν τις online αγορές! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστω πολυ!Νομιζω οτι οσα τετοια κειμενα και να γραφτουν ειναι παντα χρησιμα! :)

      Διαγραφή
  7. πολύ ωραίο το ποστ σου Στέλλα! πάντως κι εγώ έχω πάρει πράγματα άνω των 60 ευρώ από Αμερική και δεν πλήρωσα τπτ εξτρα.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επίσης, να ρωτήσω κάτι? ξέρετε αν συμφέρει ή αν είναι καλό να συνδέουμε στο paypal πιστωτική;

      Διαγραφή
    2. ναι δεν ειναι σιγουρο οτι θα σε χρεωσουν κατι,ειναι νομιζω πλεον αναλογα με τον εκτελωνιστη!Σ'ευχαριστω πολυ :)

      Διαγραφή
    3. εγω την εχω συνδεδεμενη παντως,απλα εχει απο μονη της μικρο πιστωτικο οριο αγορων..ειναι ενα βημα επιπλεον ασφαλειας οπως και να το κανουμε!

      Διαγραφή
    4. είναι πιο ασφαλές δηλαδή ακόμα και με την πιστωτική το paypal ε?παρά να δίνεις κατευθείαν κωδικό. δεν ξέρω ακόμη το φοβάμαι το paypal, δεν είμαι εξοικειωμένη μαλλον με αυτή τη διαδικασία γι'αυτό..

      Διαγραφή
    5. κοιτα οταν κανεις απευθειας παραγγελια με την καρτα δινεις και τον αριθμο της και τον τριψηφιο κωδικο ασφαλειας που εχει στην πισω πλευρα..ενω με το paypal το δινεις μια φορα κατα την εγγραφη και εισαι οκ..ασε που εχουν εκπληκτικο customer service ειδικα για το ebay!τωρα καποια site οπως το iherb η το beautybay δεν δεχονται paypal(βασικα το bb το δεχεται πανω απο 30 λιρες αλλα παντα εχει προβλημα και δεν ειναι διαθεσιμο) αλλα πιστευω οτι ειναι αρκετα μεγαλα ωστε να εχουν μεριμνησει για την ασφαλεια των στοιχειων..

      Διαγραφή
    6. όταν λες customer service για το ebay τι εννοείς? δεν έχω ψωνίσει ακόμα από το ebay και δεν ξέρω τι παίζει εκεί.. :D μπορείς να παραγγείλεις από ebay με την πιστωτική στο paypal? η είναι επικίνδυνο? έχω πολλές απορίες ε? χαχα

      Διαγραφή
    7. το ebay δεχεται μονο το paypal σαν τροπο πληρωμης με οτι καρτα κι αν εχεις συνδεσει.αυτο που εννοω ειναι εστω οτι εχεις παρει κατι απο κινα ειτε εχει ενα ευρω ειτε 50!αν δεν σου ερθει μπορεις μεσω paypal ναζητησεις τα χρηματα σου πισω,το ιδιο και αν εχει ερθει σπασμενο/κατεστραμμενο..γενικα ειναι κατα 99,9% με το μερος του πελατη και οχι του πωλητη..εχει κανει ενα πολυ ωραιο ποστ η ματα δες αν θελεις http://bymatahari.blogspot.gr/2012/11/paypal.html

      Διαγραφή
    8. παρακαλω κι αν εχεις κι αλλες αποριες ρωτα με ειτε εδω ειτε στο fb για πιο αμεση απαντηση :))

      Διαγραφή
    9. ααα σε ευχαριστώ πολύ!! είσαι πολύ καλή!!! :)

      Διαγραφή
  8. Εντάξει, το πιο χρήσιμο και καλογραμμένο ποστ που έχω διαβάσει τελευταία!
    Μπράβο και σε ευχαριστώ πολύ γτ αυτές τις μέρες ετοιμάζομαι να κάνω την 1η μου αγορά στο e bay και μου έλυσες όλες τις απορίες, εσύ και φυσικά οι υπόλοιποι αναγνώστες σου με τα σχόλια!
    Thank you all :)
    φιλιά κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια!αν χρειαστεις οποιαδηποτε βοηθεια ρωτα με :)) καλα ψωνια!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ, δεν θα διστάσω :)

      Διαγραφή
    3. Και ναι! μόλις έκανα την πρώτη μου αγορά από e-bay!!!
      Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια να 'σαι καλά!

      φιλιάα

      Διαγραφή
    4. αααα τι ωραια καλως να τα δεχτεις!χαιρομαι πολυ που σας βοηθησα :))

      Διαγραφή
    5. Να σε ρωτήσω κτ τελευταίο?
      Εγώ όταν λάβω το προϊόν (ελπίζω σώο & αβλαβές) θα πρέπει να "επικοινωνήσω" με το pay pal για να πληρώσει τον πωλητή του e-bay ή γίνεται αυτόματα?

      Διαγραφή
    6. λοιπον οταν κανεις την αγορα το ποσο δεσμευεται αμεσα απο την καρτα σου και αποδιδεται την επομενη εργασιμη στον πωλητη.τον πληρωνεις δηλαδη την στιγμη που αγοραζεις.αν δεν σου ερθει το προιον η ειναι ελαττωματικο για καποιο λογο του στελνεις μηνυμα και ζητας τα λεφτα σου πισω.αν ειναι βλακας ξεκινας τη διαδικασια dispute που εβαλα καπου πιο πανω το λινκ της ματας και παιρνεις τα λεφτα σου πισω κατα 99,99
      % των περιπτωσεων γτ το paypal υποστηριζει τους πελατες.οποτε μονο σε αυτην την περιπτωση επικοινωνεις μαζι τους.για παραδειγμα παρηγγειλε ο αδερφος μου κατι για το κινητο του το οποιο δεν εχει φτασει εδω και εναμιση μηνα.επικοινωνησα με τον πωλητη απευθειας και μου προτεινε σαν δευτερη λυση να μου επιστρεψει τα χρηματα.δεν θελουν την κακη αξιολογηση οποτε κανουν σχεδον τα παντα οι πωλητες ωστε να μεινεις ικανοποιημενη.

      Διαγραφή
    7. Ναι αυτό για την αξιολόγηση το έχω ακούσει!
      Α κατάλαβα!
      Σε ευχαριστώ τόσο πολύ είσαι φοβερή! :)

      Διαγραφή
    8. χαχα τι καλη που εισαι!ευχαριστω αλλα δεν ειμαι τοοοσο φοβερη απλα ξερω απο οικονομικα και εχω παραγγειλει παααρα πολλες φορες πλεον :)

      Διαγραφή
  9. Εξαιρετική ανάρτηση, θα είναι το λινκ που θα δίνω σε κάθε φίλη που με ρωτάει για αγορές on line.

    Εγώ έχω μόνο να σημειώσω πως στο pay pal έχω λογαριασμό με δυο κάρτες. Μια prepaid και μια πιστωτική. Με την προπληρωμένη όλα έγιναν τσακ μπαμ αλλά στην πιστωτική με χρέωσαν 1,50 ευρώ. Στο λογαριασμό της πιστωτικής στη χρέωση υπήρχε ένας κωδικός, τον συμπλήρωνες στο pay pal (δλδ με λίγα λόγια γινότας μια ταυτοποίηση ας πούμε) και το 1,50 ευρώ το αφαιρούσαν από την επόμενη συναλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτο ξεχασα να το γραψω και ειναι σημαντικο,οτι σου κανουν τη χρεωση απλα για πιστοποιηση του λογαριασμου σου και οταν τελειωσεις τη διαδικασια την αφαιρουν.Τι καλη,σε ευχαριστω πολυ πολυ :) φιλακια!

      Διαγραφή

Amazon